JURIDISCHE BESTUURSKUNDE 
IN GRONINGEN

De enige studie Bestuurskunde in Nederland die opleidt tot meester in de rechten

Juridische Bestuurskunde is meer dan studeren alleen

Studievereniging

Tijdens het studiejaar organiseert de studievereniging Dorknoper verschillende activiteiten, zoals excursies (bijvoorbeeld naar overheidsinstellingen), etentjes, congressen, borrels en kroegcolleges. Zo maak je kennis met het openbaar bestuur en met je studiegenoten. Daarnaast geeft Dorknoper het ledenblad "De Knoop" uit en participeert de vereniging een landelijk overleg van bestuurskundeverenigingen. Zie ook het filmpje dat de vereniging heeft gemaakt. Meer informatie over Dorknoper vind je op de verenigingswebsite: www.dorknoper.nl of facebook.Groningen

Groningen is dé studentenstad van Nederland. De Rijksuniversiteit Groningen heeft ongeveer 27.000 studenten en is daarmee één van de grotere universiteiten in Nederland. Daarnaast zijn er diverse HBO-instellingen in Groningen gevestigd, waardoor in totaal ruim 45.000 studenten in Groningen studeren. De stad heeft zelf 195.000 inwoners, waardoor de studenten een significant deel van de bevolking uitmaken. Dat zie je terug in de uitstekende studentenvoorzieningen, de jongerencultuur en het grote aantal kroegen en restaurants. En voor wie echt wil uitgaan: Groningen kent geen verplichte sluitingstijden..! Het is niet voor niets dat onze studenten Groningen en de studie betitelen als de ideale combinatie!

De meeste colleges worden gegeven midden in de gezellige binnenstad, in het Harmoniegebouw aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat en in het Academiegebouw. Voor grotere groepen wordt soms gebruik gemaakt van een bioscoop in het centrum of de grote collegehal in Zernike.Academiegebouw Rijksuniversiteit Groningen - foto J.A.W. Vrijman (Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license)

Vraag informatie

   Mail ons:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Kom naar onze open dagen en voorlichtingen

meer informatie

Volgende voorlichting

Sorry, no events.