JURIDISCHE BESTUURSKUNDE 
IN GRONINGEN

De enige studie Bestuurskunde in Nederland die opleidt tot meester in de rechten

Juridische Bestuurskunde laat instroom toe vanuit verschillende vooropleidingen

Bachelor

Vanaf 2013/2014 maakt de specialisatie Juridische bestuurskunde leel uit van de brede bachelor Rechtsgeleerdheid. Om te kunnen instromen in het eerste jaar van de studie Rechtsgeleerdheid, hanteert de universiteit de volgende eisen:

Vanaf het VWO:


Vanaf de HAVO:


Vanaf het HBO:


In beginsel kan iedereen met een VWO-diploma aan de studie beginnen. Er zijn geen specifieke vakken verplicht.

Met alleen een HAVO-diploma is de studie niet toegankelijk. Je zult bijvoorbeeld eerst een VWO-diploma moeten halen. 
HBO-propedeuse (met havo) geeft met ingang van 1 september 2015 aan de RUG niet meer automatisch toegang tot deze studie. De opleiding kan aanvullende eisen stellen. Neem voor meer informatie contact op met de studieadviseur.

Informatie over de aanmeldingsprocedures vind je op de RUG-site, net als informatie over matching.

Master

De toegang tot de master staat open voor iedereen die de bachelor Rechtsgeleerdheid met de richting Juridische Bestuurskunde heeft afgerond. Studenten met een juridische, een bestuurskundige of een sociaal wetenschappelijke HBO- of WO-bachelor volgen eerst een schakelprogramma dat is afgestemd op hun vooropleiding en maximaal één jaar duurt. Een deel van de vakken kan in de minor van de bachelor gevolgd worden. Studenten die overwegen om na hun bachelor deze master te volgen kunnen een gesprek aanvragen bij de opleiding via juridischebestuurskunde @ rug.nl, of bellen of mailen met de opleidingscoördinator, dr. Barbara Brink, 050 363 56 75, b.brink @ rug.nl. De te nemen stappen voor toelating en het aanmelden staan toegelicht op de RUG-site. 

Deeltijd

De master Juridische Bestuurskunde kan ook in deeltijd worden gevolgd. De grote (juridische) vakken en bijbehorende werkgroepen worden aangeboden in de avonduren of zijn via streaming video via internet te bekijken. De kleinere vakken worden alleen overdag aangeboden. Zie voor meer informatie 'Studeren in deeltijd'.

Overig

De University Student Desk heeft verdere informatie m.b.t. collegegeld en inschrijving. 


Vraag informatie

   Mail ons:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Kom naar onze open dagen en voorlichtingen

meer informatie

Volgende voorlichting

Sorry, no events.