JURIDISCHE BESTUURSKUNDE 
IN GRONINGEN

De enige studie Bestuurskunde in Nederland die opleidt tot meester in de rechten

Juridische Bestuurskunde: beroepsmogelijkheden in en rond het openbaar bestuur

De juridische kant van de studie stelt je in staat om tal van juridische taken in de publieke sector te verrichten. De bestuurskundige vorming geeft je de intellectuele bagage om door te groeien naar beleidsadviserende en leidinggevende functies. De ervaring heeft uitgewezen dat er in de bestuurlijke praktijk veel behoefte is aan deze combinatie van kwalificaties.

Lees meer...

Juridische Bestuurskunde: afgestudeerden in allerlei functies, zoals juridisch- en/of beleidsadviseur, manager en bestuurder

Men treft alumni in diverse functies aan, zoals

 


Neeltje GerritsenPlaatsvervangend kabinetschef Provincie Groningen

Neeltje Gerritsen, Provincie Groningen

"Het beroepsperspectief is erg goed omdat het een multidisciplinaire studie is. Je kunt er veel verschillende richtingen mee op en je bent breed inzetbaar. Wat ik persoonlijk prettig vond van de studie zelf, was het kleinschalige karakter en de goede contacten met medestudenten en docenten."

Mark Boumans kleinLid van het provinciaal bestuur

De Groningse gedeputeerde Mark Boumans

"De opleiding helpt me tot op de dag van vandaag in mijn functioneren als bestuurder. Juist de dynamiek en breedte van de opleiding hebben hun nut qua functioneren in de dagelijkse praktijk. Inzicht, analyse en communicatie zijn naast de inhoud van de opleiding echte kernkwaliteiten."

RH KINGportret 170 kleinerAdviseur Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING)

Rinko Huisman

"De studie bood mij een brede introductie in relevante kennisgebieden als recht, politicologie, beleidswetenschap, bestuurlijke organisatie en methoden & technieken. Het was mijn doel, op een toereikend niveau toegerust te zijn voor het verantwoord uitvoeren van analyses en onderzoek en het ontwikkelen van beleid. Daarbij wilde ik niet gebonden zijn aan een enkel perspectief. Die opzet is geslaagd."


College Bescherming Persoonsgegevens

Udo Oelen, Hoofd Toezicht Private Sector van het College Bescherming Persoonsgegevens

“Ik ben verantwoordelijk voor het toezicht naar de verwerking van persoonsgegevens in de private sector. Daartoe stuur ik juristen, beleidsmedewerker, technologen en onderzoekers aan die op zeer diverse terreinen werkzaam zijn. Een breed palet aan kennis en vaardigheden is daartoe onmisbaar. De studie Juridische Bestuurswetenschappen aan de RuG heeft mij daartoe een stevige basis gegeven”

Lees meer...

Vraag informatie

   Mail ons:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Kom naar onze open dagen en voorlichtingen

meer informatie

Volgende voorlichting

Sorry, no events.